måndag 18 februari 2013

Nu var det "drag" igen

Via högst anektodiska observationer så är upplevs det som att det är mer "drag" i bostadsmarknaden. Här ska en kraftig disclaimer läggas, då detta baseras på försäljningar som gjort i mitt närområde, samt hur snacket går med Stockholmsbaserade kollegor och vänner. Tesen stöds dock datamässigt av både  mängden bostäder till salu samt snitt-tiden de ligger ute är sjunkande i Stockholm enligt booli och av prisstatistiken för januari från Valueguard.

Är det då positivt med "drag" i bostadsmarknaden? Självklart ser man detta ur olika perspektiv beroende på  om man ska gå in eller ur marknaden.

Det finns dock en aspekt som jag i allra högsta grad ogillar med att det är "drag", och det är den extrema snabbhet som det ska vara från visning till köp. Att vänta en extra-dag innan kontrakt skrivs ses som omöjligt. Jämför med när folk ska köpa en gadget, då läggs det ner timmar på prisjämförelse och läsning av recensioner, men en bostadsaffär med flera tiopotenser mer i värde ska gå undan illa kvickt...

2 kommentarer:

  1. Nya höjder på börsen ger drag på Stockholms bostadsmarknad. Så har det varit sedan 80-talet och det verkar hålla i sig.

    SvaraRadera
  2. Just den där snabbheten tror jag var anledningen till vår misslyckade affär för några år sedan. Tillsammans med en bank som hejade på för att se till att belåningen så stor som möjligt. Nu har jag bränt mig ordentligt en gång så det blir nog hyresrätt för en lång tid framöver.

    mvh
    ägamintid

    SvaraRadera