söndag 16 oktober 2011

Bloggens framtida fokus

Bloggen kommer att behandla den situation vi för nävarande befinner oss i med övervärderade bostäder (aka bobubbla). Det finns ett par bra bloggar på detta tema, t.ex. Cornucopia och Bobubbla?. Denna blogg kommer dock, till skillnad från de ovan nämnda, vara skrivna utifrån ett bolåntetorsk (BLT) perspektiv. Vi  köpte nämligen en bostadsrätt (aka "klubbmedlemskap i BRF") på toppen 2007 (eller nära toppen, kommer återkomma till det).

Lite bakgrundshistoria att utgå från:
År 2007 skulle vi flytta till "den stora staden" Stockholm från en svensk mellanstad. Vi kom från en hyresrätt och som sig bör på den tiden gick det till ungefär så här
  1. Mängden sparmedel vi hade lyckats skrapa ihop räknades (ca 200 000)
  2. Kontroll med banker hur mycket vi kunde låna maximalt. Då var det oftast en kontantinsats på 10% som gällde, därmed sattes vår pristak till ca 2 MSEK. 
  3. Börja jaga BRF:er i storleken 60-80 kvm "så nära stan man kunde för det givna pristaket". I vårt fall landade vi i Solna. 
  4. Efter kikat på X antal visningar och deltagit i en del tokbudningar så "vann" vi till slut en budgivning.
Det har runnit en del vatten under broarna sedan inflytt, och vi är numera ett 30+ par med barn som om ett tag framöver kommer börja bli trångbodda och vilja byta upp sig till något större. Därmed har jag intresserat mig i ämnet bostadspriser och har beslutat att filosofera kring detta i denna blogg.

1 kommentar:

  1. Intressant även jag sitter i princip med likadana förutsättningar i Solna.

    SvaraRadera