fredag 17 februari 2012

DI förordar amortering - Anders Borg har 4,2% ränta

DI har en artikel med titeln "Glöm bufferten - amortera mera". Som jag skrivit om förr, så borde det inte vara antingen eller när det gäller spara och amortera - utan både och (såvida man inte redan byggt upp en bra buffert, då kan man öka på amorteringen). Det finns alternativ till storbankernas bankkonton som ger bättre sparränta.

SBAB skriver i deras senaste undersökning att mäklarna i Malmö tror på svagt stigande priser för första kvartalet 2012. Malmö tillhör de områden som åkt på bland de högsta prisfallen hittills (ner 9,4% på BR senaste 12 mån enl Valueguards index).

Jag kommer snart att förhandla om våra bolån. Man får hoppas att man lyckas bättre än Anders Borg som ligger på 4,2% hos Skandiabanken. Han uppmanar ofta andra bankkunder att förhandla, men tydligen var det länge sedan han själv förhandlade.

1 kommentar:

  1. Anders Borg har indirekt förhandlat med banken då han som Sveriges finansminister har sagt i TV att har dålig ränta hos Skandiabanken. Det dröjer nog inte länge innan banken ringer upp honom för att sänka räntan.

    SvaraRadera