torsdag 5 januari 2012

Frispråkigt från Länsförsäkringar Bank

VD:n för Länsförsäkringar Bank, Rikard Josefson, har intervjuats i DI och talar uppfriskande i klartext på ett antal punkter. Eller vad sägs om följande:

"Är det högkonjunktur och bostadspriserna ökar så vet alla att det kommer vika någon gång. Men vilken bank-vd vågar säga till ägarna att lugna ner tillväxttakten. 
...  
I slutändan slår bankernas kortsiktighet mot hela samhället, när full fart framåt plötsligt förvandlas till tvärnit för att bankerna måste konsolidera sina balansräkningar."

Vidare, även en känga för att utlåningen varit för lättvindlig, politiken gynnar utlåning och att "rådgivningen" när det gäller lån är mindre "reglerad" än vad gäller sparande.

Avslutningsvis "Han erkänner att inte ens Länsförsäkringar Bank fullt ut kan ge de typ av rådgivning han vill se".

Som sagt, uppfriskande att läsa mycket av det som brukar diskuteras i bloggosfären och kommentarsfälten i diverse nyhetsmedia. Mer sådant!

Självklart ska de hela ses som marknadsföring för LF, men det får man ta (se t.ex. "I slutet av dagen är det kunden som fattar beslut om i vilken slag bank han eller hon vill ha sina pengar. En som drivs av höga avkastningskrav och kortsiktiga incitamentsprogram eller någon som är långsiktigt och vill skapa en trygghet").

2 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med! Mer sånt från mainstreammedia, men det är så dax! LF ligger väl lika risigt till som storbankerna ? och är lika sugna på intäkter från bolåneräntorna, för att konsolidera sig. Gamla försyndelser och vidlyftigt leverne i det förgångna kostar på!

    SvaraRadera
  2. Off topic, jag vet, men noterade just att femåriga boräntan är tillbaka nere på samma nivå som tremånaders. Lite intressant att långräntorna faller men inte korträntorna. Fast det kommer väl när Riksbanken fortsätter sänka. Och det kommer säkert understödja bostadspriserna. Jag står kvar vid min tes om måttliga fall på 15-20%.

    SvaraRadera