onsdag 2 november 2011

Acceptpris inte lägsta nivå

Svensk Fastighetsförmedling säger till Metro att "prutmånen är stor på acceptpriset" och "av 150 lägenhetsförsäljningar i centrala Stockholm hamnade slutpriset under acceptpriset i var tredje bostadsaffär".

Det är väl egentligen knappast en nyhet att man alltid kan pruta / diskutera priser på det mesta, inkl. bostäder, vad utgångspriset än kallas. Vidare, oavsett om man kallar något "budstart", "acceptpris" eller något annat så är det till slut det pris som säljare och köpare kommer överens om som i slutändan räknas. Ett bostadsköp är för de flesta den största affär man gör i livet, och självklart måste köparen sättas sig in i vad som är rimligt att betala. Men, man kan tycka och tänka kring benämningen och betydelsen av "acceptpris" - huvudpoängen tycker jag är att det är bra att man hittat en bättre start att diskutera priset från (t.ex. att pruta på).

Tillägg: En läsare anmärker helt korrekt att det inte är "acceptpris" som används utan "accepterat pris".

4 kommentarer:

  1. Lasse Lasse - varför en blogg till?

    SvaraRadera
  2. nu är det inte "acceptpris" utan "accepterat pris" som mäklarna saluför.

    SvaraRadera
  3. 12:07

    Rätt där. Som sagt, de kan kalla det vad de vill - iaf bra att man hittat en startnivå att förhandla ifrån som är i rätt härad i alla fall.

    SvaraRadera